Koneviesti -JYKEVÄ H30 testiraportti osa 1

Hydraulisella puomin sivusiirrolla ja terän käännöllä varustettua Jykevä H30 -lanaa voidaan käyttää tienhoidon ja lumitöiden lisäksi erilaisissa maansiirtotehtävissä, sillä se on mitoitettu 100–250 hv:n traktoreille. Lanan käyttökautta voidaan jatkaa asentamalla terän tilalle erilaisia työlaitteita.
Teksti: Uolevi Oristo
Metallipaja Heikki Alakortes Ky valmistaa Jykevä- tuotteita, jotka markkinoidaan jälleenmyyjien kautta. IKH:n koko maan kattavan verkoston lisäksi Jykevä-tuotteet ovat monien paikallisten konekauppiaiden valikoimassa.
Lanat varusteineen, sorastuskasetit ja kaivinkoneiden telakengät ovat tärkeimmät Alakorteksen tuoteet. Yritys on panostanut laajan lanamalliston lisäksi lanan runkoon kytkettäviin työlaitteisiin. Jykevä kehitti lanojen työlaitteen pikakiinnitysjärjestelmänsä jo 90-luvun alussa.
Lanaan on saatavana kannatinpyörä, sivulevyt jne. Lanaa voidaan käyttää pellon pinnan muotoiluun asentamalla sen perään apurunkoon kiinnitetyt kannatinpyörät. Työlaitteita voidaan käyttää myös kaivinkoneella kiinnittämällä lanan tai kivikoukun kiinnityskorvakkeisiin Alakorteksen valmistama NTP10-adapteri.